Melayu, Islam Dan Anjing

Melayu, Islam Dan Anjing
Kelakar lah Dr. Mohd Asri ni

The Brothers Synchronize Sleeping

31 July 2010

Ni si Gabriel dengan Jasper tido same jek posisi dan style dia... I selalu tengok bebudak ni tido memang sama... but bukan dua ekor ni je... yang lain pon kekadang sama... kelakar lah...

I memang suka tengok dia orang tido... sebab masa ni lah I pon boleh relaks... hehee

3 comments:

Anonymous said...

BACA !!! [PENTING]

Pemeliharaan anjing tanpa sebarang keperluan dilarang kerana malaikat tidak masuk ke dalam rumah yang terdapat di dalamnya anjing. Sabda nabi: "Malaikat tidak masuk ke dalam rumah yang ada di dalamnya anjing dan gambar" (Muttafaq 'alaih). Daripada Ibn Umar r.a.meriwayatkan bahawa malaikat Jibril as berjanji akan datang menemui Rasulullah s.a.w. Setelah sekian lama menanti, Jibril as tidak juga muncul. Lalu Rasulullah saw pun keluar, dan baginda menemui Jibril di luar. Rasulullah mengadu akan kelewatan tibanya. Jibril menjelaskan dengan berkata: "Sesungguhnya kami tidak memasuki rumah yang ada anjing dan gambar" (Hadis riwayat al-Bukhari). Abu Hurairah r.a mengatakan bahwa Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya : “Malaikat tidak akan menemani kelompok manusia yang di tengah-tengah mereka terdapat anjing". (Hadis Riwayat Muslim).

July 30, 2013 at 6:42 PM
Anonymous said...

Malaikat pun tak suka anjing ? Anjing juga ciptaan Allah mana boleh tak suka. Ini betul Malaikat ke?

July 31, 2013 at 6:03 AM
Anonymous said...

Itu bukan Malaikat mungkin Syaitan. Kikiki..

August 5, 2013 at 6:40 AM

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
 

2009 ·www.CEKAP.org by TNB