Melayu, Islam Dan Anjing

Melayu, Islam Dan Anjing
Kelakar lah Dr. Mohd Asri ni

Kisah Memphis D. Job

29 July 2010


Ni I compile kan gambar dan video si Memphis untuk tontonan Nani dan Syam. So, you guys bley tengok macam mana keadaan Memphis masa I amik dia daripada pet shop ni.

Sedikit kisah Memphis.

Memphis ni dulu nama dia Milk. Tuan dia tinggalkan dia kat pet shop ni kononnye untuk pulihkan penyakit kulit dia. Memphis ni ada Demodex Mange. Penyakit ni tak berjangkit dan penyakit ni turun ke Memphis dari parents dia.

Enam bulan tuan dia ni tinggal kat pet shop ni, tak nak amik2. Setiap kali I pegi pet shop ni, mesti ada si Memphis ni dalam cage dengan muka sedey dia.

I pon tanya lah kawan I, kenapa dengan anjing dia. Dia kata tuan dia macam dah taknak sebab dia kata, "Dah tak macam anjing"... Ada ke?!

So I cakap kat kawan I tu, I nak anjing ni sebab I kesian. Kawan I pon cakap lah kat tuan Memphis ni yang I nak adopt Memphis ni... nak tau dia kata apa? Dia tanya I ni dog lover ke?

WTF?! Wei ko tu dog lover ke apa? Yang kau tinggalkan anjing ko sampai 6 bulan kat pet shop... tu dog lover ke? Lepas tu tak nak lagi anjing tu sebab dia sakit kulit... tu dog lover ke?

Lepas tu kawan I kata dia nak bagi si Memphis ni kat sedara dia untuk jaga kolam ikan...

Untuk selamat kan si Memphis ni, I pon komplot dengan kawan I... satu hari I amik jek. And kawan I bagi no tepon I kat tuan dia ni if dia nak tepon..... tak tepon pon.

Tulah al kisah si Memphis D. Job. Alhamdulillah.... agak setahun gitu, dengan doa, kasih sayang, ubatan yang diberikan... Memphis kembali hensem... tapi muka blurr dia tu tetap tak dapat di rawat... hahahaha....

May 2010 - Bila bulunya dah nampak lebat sket





First time amik Memphis dari Pet Shop
<a href="http://www.linkedtube.com/zTUiVUeTHp87ee864f92db1462782cdda54375a83c5.htm">LinkedTube</a>

Memphis kat Klinik
<a href="http://www.linkedtube.com/3WQvVwCJEUQ5d3a2e09a6f6e51d3a5b844ad28e19ce.htm">LinkedTube</a>

Update Status Memphis
<a href="http://www.linkedtube.com/NU4smtlpTqI69342b95f2ca6920c0bd16d612363e05.htm">LinkedTube</a>

Latest video kat CEKAP Centre (July 2010)
<a href="http://www.linkedtube.com/r_bGoFDZ33obe34e31471c07edf08cf05141538c2eb.htm">LinkedTube</a>

Now Memphis berada dengan parents baru yang sangat penyayang, Nani & Syam.

3 comments:

Anonymous said...

U did a great job for Memphis. I cant imagine what will happen to Memphis today if u didnt take him that day. I love u Chetz! :D

July 29, 2010 at 7:17 PM
Chetz Yusof said...

Thanks!!! I love you too Nerq! Lepas ni Ria's turn pulak :D

July 29, 2010 at 10:37 PM
Anonymous said...

sedih tengok Memphis dulu kala =(

sekarang;

GERAMMMMMMMMMMMMMMMMM sangat sangat! sesungut semua ada =D

August 2, 2010 at 7:03 AM

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
 

2009 ·www.CEKAP.org by TNB